Det tabte land: Folk og steder i Danmark
- 361 fortællinger om de mænd, der formede landet


 

>> NORDJYLLAND >> MIDTJYLLAND >> SYDJYLLAND >> FYN >> SJÆLLAND >> HOVEDSTADEN >> LOLLAND FALSTER 
 

Kjeld Hansen

Kjeld Hansen er født 1947. Han har udgivet kritiske reportager, dybdeborende journalistik og en række miljøbøger. Kjeld Hansen er forfatter til den danske udgave af bestselleren Den Grønne Forbrugerguide (1990) og en stribe bøger om natur, miljø og forbrug. 

Han er internationalt kendt for sin afsløring af rovdriften på Grønlands natur med bogen "A Farewell to Greenland's Wildlife" (2001). Kjeld Hansens bog "Der er et yndigt land" - om Danmarks naturs tilstand – vakte stor opmærksomhed i 2003 og underbyggede hans position som landets førende miljøskribent. I 2008 udgav han "Det tabte land" - det store historiske værk om magten over den danske natur. Bogen fik begejstrede anmeldelser og Dansk Forfatterforenings fagbogspris i 2008. Læs mere om Det tabte land her.

Kjeld Hansen har flere gange været indstillet til Danmarks største journalistiske pris, Cavlingprisen, og har arbejdet tæt sammen med Nils Mulvad, direktør for DICAR (Center for analytisk journalistik), blandt andet om at få listen over modtagerne af EUs landbrugsstøtte offentliggjort. (Læs mere om Mulvads og Hansens arbejdsmetoder i Journalisten).  

Kjeld Hansen driver det uafhængige konsulent- og kommunikationsfirma, BæreDygtighed, der rådgiver virksomheder, institutioner og private om omstilling til miljøvenlig produktion, forbrug, administration og levevis. Omfattende foredrags- og kursusvirksomhed. 

Se Kjeld Hansens hjemmeside her


>> INTRODUKTION >> NYHEDER >> FORFATTEREN >> STEDER >> PERSONER >> TURE >> KONTAKT